Tenerife friss hírek

Blue Flag díj tenerifei strandoknak

News image

2012.07.06. Idén 45 "Kék zászló"-t osztottak ki a Kanári-szigeteken 2012-ben 45 db kanári-szigeteki strand kapta meg az igen rangos "Kék zászló" ...

Fast and Furious 6. - Tenerifén forgatjá

News image

2012.07.04. Fast and Furious 6. - Tenerifén forgatják Készül a nagy sikerű akciófilm - Halálos Iramban - hatodik része. Ezt az ...

Fontos: Ryanair weboldal karbantartás

News image

2012.05.16. Fontos: Ryanair weboldal karbantartás Figyelem! A május 18-20-diaki hétvégén a Ryanair légitársaság karbantartást végez a weboldalán! Ez fontos információ mindazoknak, ...

Siam Park új csúszda

News image

2012.05.10  Siam Park - új, fantasztikus attrakciók! A tenerifei Siam Park újdonságokkal várja 2012-ben a látogatóit! Az idei évet egy meglepetés VIP ...

Tenerife afrikai utcai árusok

News image

2012.04.22. Tenerife utcai, afrikai árusok Ha valaki nyaralt már Tenerifén, tapasztalhatta, hogy egész nagy számú fekete bőrű közösség él a szigeten. A ...

-
+
5

Tenerife karácsony2011.12.08.
Karácsonyi specialitások Tenerifén - a Kanári-szigeteken

- mikulás virág látható mindenütt. Csak Arona területén általában 65.000 db ilyen virágot helyeznek el Karácsony alkalmából. Pirosat és sárgát.

- kedvenc édesség: Turron. Mikor ez az édesség megjelenik a boltokban, jelzi, hogy jön a Karácsony. Alap összetevői a mandula és a méz.

- a Karácsony szimbóluma a Betlehem. Rengeteg helyen látható az ünnepek közeledtével. Házak bejáratánál, boltok kirakataiban.


- December 22.:
két fontos esemény történik ezen a napon.
   -Iskola szünet megkezdődik, és ami még fontosabb, bejelentik a híres Karácsonyi Lottó - helyi nevén El Gordo- nyerőszámait.
   -Ez a lottósorsolás Spanyolország leghíresebb lottó húzása. 22-én a nyertes számokat a televízióban, rádióban, sőt hangosbemondókon keresztül az utcán lehet hallani.
2009-ben például több mint 2 milliárd Euro volt a nyeremény!!!

- December 24-25.
: nagy vacsorát tartanak a családok, de az ajándékozás nem itt történik

- December 28.: "Ártatlanok napja" - kizárólag spanyol ünnep, a nálunk ismert, áprilisi "Bolondok napja" megfelelője.
Ilyenkor még a helyi lapok is megjelentetnek képtelen híreket, emiatt sokszor a turisták megzavarodnak, mert nem tudják, hogy csak tréfáról van szó! :)

- December 31: ezen a napon a harangoké és a szöllőé a főszerep Tenerifén és a Kanári-szigeteken. Amikor az óra 12-őt üt, a harangok is felcsnedülnek 12-szer és minden hagyománytisztelő, helyi lakos megeszik 12 szem szőlőt.A 12 szem szőlő a 12 hónapot jelképezi, és aki elfogyasztja, arra 12 hónap jólét vár.

- Január 6.: 3 Királyok Napja - előző nap, január 5-én megérkeznek a 3 Királyok tevéiken. A gyermekek lefekvés előtt kirakják cipőiket, hogy ajándék kerülhessen beléjük, mire felkelnek.

Kellemes Ünnepi készülődést kívánunk mindenkinek!

 

 

Tenerife karácsony

 

Tenerife szállás szinte INGYEN!  Tenerife szállás 8 nap / 7 éjszaka csak 149 euro  az egész család számára!

Jelentkezés itt

 

 

Oldal elejére

Ingyenes hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és töltse le az ingyenes 143 oldalas elektronikus könyvet, és tájékozódjon újdonságainkról, akciós repülőjegyekről!