Tenerife friss hírek

Blue Flag díj tenerifei strandoknak

News image

2012.07.06. Idén 45 "Kék zászló"-t osztottak ki a Kanári-szigeteken 2012-ben 45 db kanári-szigeteki strand kapta meg az igen rangos "Kék zászló" ...

Fast and Furious 6. - Tenerifén forgatjá

News image

2012.07.04. Fast and Furious 6. - Tenerifén forgatják Készül a nagy sikerű akciófilm - Halálos Iramban - hatodik része. Ezt az ...

Fontos: Ryanair weboldal karbantartás

News image

2012.05.16. Fontos: Ryanair weboldal karbantartás Figyelem! A május 18-20-diaki hétvégén a Ryanair légitársaság karbantartást végez a weboldalán! Ez fontos információ mindazoknak, ...

Siam Park új csúszda

News image

2012.05.10  Siam Park - új, fantasztikus attrakciók! A tenerifei Siam Park újdonságokkal várja 2012-ben a látogatóit! Az idei évet egy meglepetés VIP ...

Tenerife afrikai utcai árusok

News image

2012.04.22. Tenerife utcai, afrikai árusok Ha valaki nyaralt már Tenerifén, tapasztalhatta, hogy egész nagy számú fekete bőrű közösség él a szigeten. A ...

-
+
5

Tenerife TOP 10 látnivaló2011.10.04.
Tenerife top 10 látnivaló

Az egyik legnépszerűbb, Tenerife-vel foglalkozó újság felmérést készített, hogy melyek azok a helyek Tenerifén, amit a legtöbben látogatnak a turisták. A felmérésben csak a természetes adottságú kiránduló helyek vettek részt. A Loro Park és Siam Park tehát nem versenyeztek, pedig biztosan az első 3 helyezett között lettek volna.

1. Kétségtelen, hogy Tenerife-n a leglátogatottabb hely a Teide Nemzeti Park. Itt magasodik a Teide vulkán 3718 méteres tengerszint feletti magasságával. A sziget déli részéről Vilaflor irányából lehet megközelíteni a vulkanikus csodavilágot, északról pedig La Orotava vagy La Laguna felől. A Teide Nemzeti Park közepén egy látogató központ várja a kirándulókat bárral, étteremmel, ajándék bolttal. Innen lehet felmenni

3550 méter magasságig a drótkötél pályás felvonóval. Ha valaki szeret túrázni, akkor külön engedéllyel egészen a 3718 méteres csúcsig is fel lehet mászni.

 

 

2. Tenerife legmélyebb szakadékai a Teno hegységben találhatóak, a Masca felé vezető csodás út mentén. Masca egy picike falu, melyhez kanyargós, de nagyon biztonságos úton lehet eljutni. Út közben a táj látványa lélegzet elállító. Masca régi házai a Kanári-szigetek ősi építészetét idézik. Az egyik ilyen korabeli házat múzeummá és kézműves központtá alakították át. Aki szeret hegyet mászni, annak ajánljuk a Barranco de Masca nevű útvonalat. A hegyekben kezdődik, és lemegy egészen az óceánig. Érdemes előre leszervezni, hogy lent, Los Gigantes kikötőjénél legyen valaki, aki felveszi a túrázókat, mert visszamászni általában nem szeretne senki!

3. Los Gigantes Tenerife egyik legtöbbet fényképezett része. Lenyűgöző, függőleges szikla falai több mint 600 méteres magasságba törnek az ég felé, lefelé az óceánba pedig 30 méteres mélységbe nyúlnak. Los Gigantes vonzza a búvárokat, jet ski kedvelőket és mindazokat, akik szeretnének részt venni bálna- és delfin lessel összekötött hajókiránduláson. Los Gigantestől az előbb említett Masca is könnyedén megközelíthető autóval.

4. La Laguna városát az UNESCO a Világ Örökség részévé nyilvánította. Ebben a történelmi városban számos műemlék, történelmi épület található. De kitűnő hely a bevásárlásra is!

5. Az Anaga hegység hatalmas zöld területnek, lombos erdőknek, csodás szikláknak ad otthont. Tenerife egyik legnagyobb ökológiai értékkel bíró területe. Feltétlenül érdemes legalább egy gyalog ösvényén végigmenni. Az Anaga lába alatt, a parton csodás strandok várják a fürdőzni vágyókat, az út a partig pedig igazán ámulatba ejtő.

6. A Sárkányfa a Kanári-szigetek egyik legfontosabb természeti, kulturális és történelmi szimbóluma. Icod városában, Tenerife részén található és a maga 800 évével a sziget csoport legöregebb fájának tartják. Több mint 16 méter magas és a tövében a kerülete 20 méteres.

7. La Orotava városa: itt található a Humboldt kilátó pont, ahonnan mesés kilátás nyílik a völgyre a Teide csúcsával a háttérben.

8. Ha a sziget déli részéről indul útnak a Teide Nemzeti Parkba, akkor mindenképpen álljon meg Vilaflor városkában. Ez Spanyolország legmagasabban fekvő városa, a tengerszint felett 1400 méteren található. Ezt a nyugodt kisvárost fenyő és mandula fák határolják. A plébánia templom és a falut alapító Soler család régi háza megér egy látogatást.

9. Garachico Tenerife múltjába enged bepillantást. A kolostorok, templomok, paloták mind-mind mesélnek, ha jól szemügyre vesszük őket. Garachico városát 1706-ban építették újjá, miután egy vulkánkitörés eltemette. A városnézés után jót lehet pihenni természetes strandjain, öbleiben.

10. La Caleta - Los Cristianos közötti gyalog út az óceán part mentén: ez egy nagyon hosszú, de szerencsére sík gyalog út, mely Adeje és Arona tartományokat köti össze. Hossza kb. 9 km, és a séta alatt számos hotel, bár és strand mellett haladhatunk el. Tiszta időben a szemközti sziget, La Gomera is jól látszik.

 

Tenerife szállás szinte INGYEN!  Tenerife szállás 8 nap / 7 éjszaka csak 149 euro  az egész család számára!

Jelentkezés itt

 

 

Oldal elejére

Ingyenes hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és töltse le az ingyenes 143 oldalas elektronikus könyvet, és tájékozódjon újdonságainkról, akciós repülőjegyekről!