Tenerife friss hírek

Blue Flag díj tenerifei strandoknak

News image

2012.07.06. Idén 45 "Kék zászló"-t osztottak ki a Kanári-szigeteken 2012-ben 45 db kanári-szigeteki strand kapta meg az igen rangos "Kék zászló" ...

Fast and Furious 6. - Tenerifén forgatjá

News image

2012.07.04. Fast and Furious 6. - Tenerifén forgatják Készül a nagy sikerű akciófilm - Halálos Iramban - hatodik része. Ezt az ...

Fontos: Ryanair weboldal karbantartás

News image

2012.05.16. Fontos: Ryanair weboldal karbantartás Figyelem! A május 18-20-diaki hétvégén a Ryanair légitársaság karbantartást végez a weboldalán! Ez fontos információ mindazoknak, ...

Siam Park új csúszda

News image

2012.05.10  Siam Park - új, fantasztikus attrakciók! A tenerifei Siam Park újdonságokkal várja 2012-ben a látogatóit! Az idei évet egy meglepetés VIP ...

Tenerife afrikai utcai árusok

News image

2012.04.22. Tenerife utcai, afrikai árusok Ha valaki nyaralt már Tenerifén, tapasztalhatta, hogy egész nagy számú fekete bőrű közösség él a szigeten. A ...

-
+
5

Kanári-szigetek - Tenerife

Puerto de la Cruz - TenerifeA Kanári-szigeteken a legtöbb látnivalót a legnagyobb sziget, Tenerife nyújtja, melyet a Teide hósapkás vulkáni csúcsa ural. A sziget nagyon sokszínű, fenyő erdők, szurdokok, banán ültetvények, oszlopszerű sziklaalakzatok és Szaharára emlékeztető száraz területek is találhatóak itt. Megmártózhatunk az Atlanti-óceánban, felüdít a szél, és szinte állandóan süt a nap. Nem csoda hát, hogy egész évben a turisták felkapott célpontja.

Garachico Tenerife

 

 

 

 

Tenerife a Kanári-szigetek egyik szigete, 300 km-re nyugatra fekszik Afrika partjaitól. A szigettől Spanyolország 1120 km-re található. Tenerife és másik 6 sziget alkotja a Kanári-szigeteket, melynek területe 7500 km2. Földrajzilag Makronéziához tartozik. Vulkanikus eredetű, a Tenerifén a Teide csúcsa 3718 méter magasra emelkedik. Télen gyönyörű hósapka, nyáron pedig kénes hamuréteg borítja. A csúcs körül egy hatalmas, Las Canádas nevű mélyedés található, amely egy kaldera vagy beomlott kráter. Közeli vulkáni csúcsok a Pico Viejo (3105m), a Montana Blanca ( 2750 m) és a Volcán Negro (1626 m), ennek lávája pusztította el Garachico kikötőjét 1706-ban. Szerencsére ma a vulkanikus aktivitás kicsi a Kanári-szigeteken. Az utolsó vulkánkitörés Tenerifén 1909-ben volt. Eltérő a táj Tenerife keleti oldalán, ahol kevés a csapadék, és fák hiányában félsivatagos a terület, mintha a Szaharában járnánk, noha  az közel 300 km-re keletre fekszik innen.

Tenerife strand

Tenerifét körülveszi az Atlanti-óceán . A keleti part nagy része alacsony fekvésű, de a sziget többi részén látványos sziklák találhatóak, mint nyugaton a Los Gigantes , amely függőleges magassága több, mint 600 m. Tenerife strandjait felváltva borítja a fekete vulkáni homok, és a Szaharából ideszállított sárga homok, és egyes helyeken, mint például Puerto de la Cruzban, tengervizes strand komplexum épült. Majdnem mindenütt élvezhetjük a vízisportokat, beleértve a szörföt, vitorlázást, mélytengeri halászatot és a búvárkodást.

Tenerife szigetén belül számos éghajlati különbség tapasztalható. A nedves passzát szelek északkeleti irányból fújnak, így az északi part csapadékosabb és felhősebb, mint a sziget más területei. A szélmentes dél és délnyugat Tenerife szárazabb és forróbb. Tenerife strandEzeken a területeken a napsütés egy évben meghaladja a 2500 órát.  A hőmérséklet nyáron 18-24 fok, télen 16-20 fok között van, bár a délutáni hőmérséklet mindkét évszakban magasabb, nyáron pedig a Szaharából érkező szél magas hőmérsékletet hoz,  és jelentősen növelheti forróság érzetünket.

A különböző tengerszint feletti magasság, a gazdag vulkános talaj és az itteni éghajlat keveredése Tenerifét a botanikusok paradicsomává tette. Számos őshonos növény található, emellett pedig még a Földközi-tengeri fajok is jellemzőek, amit a spanyolok telepítettek be, valamint az egzotikus növények, amiket az ideérkező tengerészek hoztak magukkal. Többek között itt látható a híres Sárkányfa. Némelyik példánya 18 m magas és többszáz éves. Érdekesség, hogy Tenerifén a vidéki utak mentén gyakran találkozhatunk mikulásvirággal, mely gyakran 2 méter magasra is megnő. A virág Mexikóból ered, és úgy nő a szigeten, mint gyomnövény. Jardin botanikus kert - Tenerife      
 

Tenerife legkedveltebb része, a déli part, itt olyan felkapott üdülőhelyek találhatóak,mint Playa de las Américas és Los Cristianos. Bőven van szórakozási lehetőség, a pezsgő éjszakai élet, szórakoztató parkok, az állandó napsütés, a vízisport lehetőségek mind vonzák a kikapcsolódni vágyókat. Hegymászást kedvelőknek Tenerife központi és északi részét ajánljuk, ahol széles választékát találhatjuk az országjárásnak. A sziget északi részén található a legnyugodtabb üdülőhely, Puerto de la Cruz, melyet régi városok és gazdag növényvilág vesz körül. Sok látogató tölt el legalább egy napot a fővárosban Santa Cruz-ban.
Tenerifén történelmi városokat is találunk. Santa Cruz-tól nyugatra La Laguna a Kanári-szigetek egyetemének helyszíne. Tovább nyugatra fekszik La Orotva gyönyörű történelmi épületekkel és kézművesipari központtal. Tenerifeőslakosi Guanchók  néven ismertek. Eredetük nem ismert, manapság úgy gondolják, hogy primitív népcsoport voltak, barlangokban laktak.

 Kanári-szigetek lakossága manapság 1,6 millió fő körül van, inkább kanári-szigetekbelinek, mint spanyolnak tartják magukat. Hivatalos nyelvük a kasztíliai spanyol, az idegenforgalomban leginkább az angol használatos. Életritmusuk a Mediterrán országokéhoz hasonlóan alakul, az ideérkezőknek alkalmazkodniuk kell a szokatlan étkezési időpontokhoz is. A reggeli általában könnyű, és többnyire 9:30 előtt fogyasztják. Az ebédet viszonylag későn, 14:30 körül tálalják fel, a vacsora könnyen emészthető és 22:00 óra előtt ritkán kerül rá sor. Los Gigantes - TenerifeKét kanári ételt mindenképp érdemes megkóstolni: a gofio kerek formájú, pirított búza vagy kukorica alapú étel. A legtöbb főétellel pedig papas arugadas-t szolgálnak fel, ami sós vízben főtt ráncos héjú burgonya. Az ételek mellé fogyaszthatunk finom borokat, helyi sört a Dorada-t, spanyol konyakot ( Sobrerano, Fundador) vagy akár likőrt. Természetesen,aki nem szeretne alkoholos italt fogyasztani, az számos üdítő és gyümölcslé közül választhat.

Érezze jól magát a Kanári-szigetek gyöngyszemén, az örök tavasz szigetén,  Tenerife-szigetén kedves utazó!
          

 

 

 

 

Nyaraljon egy hétig kedvezményesen Tenerife szigetén! A Kanári Szigetek legszebbikén. Csak 149 euro / 8 nap / éjszaka / család.

Ezt kár lenne kihagyni! Jelentkezzen MOST!

 

 

Jelentkezés

 

Oldal elejére

Ingyenes hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és töltse le az ingyenes 143 oldalas elektronikus könyvet, és tájékozódjon újdonságainkról, akciós repülőjegyekről!