Tenerife friss hírek

Blue Flag díj tenerifei strandoknak

News image

2012.07.06. Idén 45 "Kék zászló"-t osztottak ki a Kanári-szigeteken 2012-ben 45 db kanári-szigeteki strand kapta meg az igen rangos "Kék zászló" ...

Fast and Furious 6. - Tenerifén forgatjá

News image

2012.07.04. Fast and Furious 6. - Tenerifén forgatják Készül a nagy sikerű akciófilm - Halálos Iramban - hatodik része. Ezt az ...

Fontos: Ryanair weboldal karbantartás

News image

2012.05.16. Fontos: Ryanair weboldal karbantartás Figyelem! A május 18-20-diaki hétvégén a Ryanair légitársaság karbantartást végez a weboldalán! Ez fontos információ mindazoknak, ...

Siam Park új csúszda

News image

2012.05.10  Siam Park - új, fantasztikus attrakciók! A tenerifei Siam Park újdonságokkal várja 2012-ben a látogatóit! Az idei évet egy meglepetés VIP ...

Tenerife afrikai utcai árusok

News image

2012.04.22. Tenerife utcai, afrikai árusok Ha valaki nyaralt már Tenerifén, tapasztalhatta, hogy egész nagy számú fekete bőrű közösség él a szigeten. A ...

-
+
5

Tenerife aktuális időjárása

°F°C
Tenerife - Playa de Las Americas
invalid location provided

 Tenerife időjárás

Dél-Tenerife - időjárása

A déli és délnyugati részei a legmelegebbek és szélmentesek.  Ezeken a területeken az éves napsütések száma mintegy 2500 óra körüli, az éves esős napok száma 10 körüli, emiatt nagy a népszerűsége ennek a résznek. A Regency Resorts apartmanjai is itt vannak.

Dél-Tenerife időjárása részletesen:

Tenerife-szigetén Dél-Tenerifén találhatóak a fő nyaralóhelyek - pl. Los Cristianos, Playa Paraiso, Playa de las Americas (ahol a Regency Resorts apartmanjai is találhatóak)! Itt egész évben a kellemesen meleg hőmérséklet a jellemző. A sziget ezen része ugyanis déli és keletei irányba néz, így az Afrikából érkező száraz, meleg levegő éri folyamatosan partjait.

NYÁR: A nyári szezon Tenerifén júniustól szeptember végéig tart. A júniusi 25-26 fok augusztusra 28-30 fokra kúszik fel, ami szeptemberben is kitart. Az éjszakák ilyenkor általában 20 fok körül alakulnak. Tenerife az Észak-Atlanti-óceánban fekszik, így a víz hőmérséklete nyáron 22 fok körülire melegszik fel. A nyári időszakban napi 9-10 órát süt a nap, és száraz az idő, az eső esélye minimális. Néha az Afrikából származó Sirokkó nevű szél látogatja a Kanári-szigeteket, ilyenkor akár 35 fokig is felmegy a hőmérséklet, és néha a szaharai szél hoz magával némi homokot is. Tenerifén a legforgalmasabb a nyári és a téli szezon!

ŐSZ: Október és November szintén meleg hónapok Tenerifén, ami a nyárhoz képest különbség, hogy előfordulhat némi eső, de itt az eső csak pár percig tartó záport jelent. Az októberi átlaghőmérséklet 26 fok, a novemberi pedig 24 fok. Az Óceán ilyenkorra melegszik fel a legjobban, ezekben  a hónapokban 23 fok körül van a víz hőmérséklete.   

TÉL: A tél decembertől február végéig tart Tenerifén. Ezek is meleg hónapok, de már több a csapadék.  Decemberben, februárban főképp 22-23 fokra számíthatunk. Január számít a leghűvösebbnek, amikor általában 21-22 fok van nappal. Persze előfordulhat, hogy ebben a pár hónapban is időként felmegy a hőmérő higanyszála 24-25 fokig, de inkább a 21-22 fok a jellemző. Amit viszont fontos tudni, hogy a hőérzetünk a valós hőmérsékletnél szinte mindig pár fokkal magasabb Tenerifén az eltérő klímának köszönhetően. Az esték ebben az időszakban hűvösebbek, 15 fokig süllyedhet a hőmérséklet, így jó, ha van nálunk egy két hosszú ujjú ruha.
Jó hír, hogy ha jön is pár esősebb nap, hamar visszatér a jó idő, és akkor is átlag napi 6 órát süt a nap. Az Atlanti-óceán még ilyenkor is alkalmas a fürdésre. A legtöbb európai országban naponta alig egy-két óra napsütés a jellemző, így, ha szeretne kiszakadni a hideg, szürke hétköznapokból, de nem szeretne 10 órákat a repülőn tölteni, akkor Tenerife kiválóan alkalmas hely a téli nyaralásra. (Tenerifére a közvetlen repülőjárat 5,5 óra)

TAVASZ:
  Március, április, május a tavaszi hónapok Tenerife-szigetén is. Ezekben a hónapokban a nappali hőmérséklet visszakúszik a téli 22 fokról 25 fok köré. Az éjszakák még hűvösebbek maradnak (16 fok körül), de a csapadék hajlam jelentősen csökken a télhez képest, és szépen nő a napsütéses órák száma, eléri a napi 9 órát májusra. Ez egy fantasztikus időszak azok számára, akik szeretik csodálni a természet megújulását. Ilyenkor az egész sziget virágba borul.

 

Nyaraljon egy hétig kedvezményesen Tenerife szigetén! A Kanári Szigetek legszebbikén. Csak 149 euro / 8 nap / éjszaka / család.

Ezt kár lenne kihagyni! Jelentkezzen MOST!

 

 

Jelentkezés

 

Oldal elejére

Ingyenes hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és töltse le az ingyenes 143 oldalas elektronikus könyvet, és tájékozódjon újdonságainkról, akciós repülőjegyekről!