Tenerife friss hírek

Blue Flag díj tenerifei strandoknak

News image

2012.07.06. Idén 45 "Kék zászló"-t osztottak ki a Kanári-szigeteken 2012-ben 45 db kanári-szigeteki strand kapta meg az igen rangos "Kék zászló" ...

Fast and Furious 6. - Tenerifén forgatjá

News image

2012.07.04. Fast and Furious 6. - Tenerifén forgatják Készül a nagy sikerű akciófilm - Halálos Iramban - hatodik része. Ezt az ...

Fontos: Ryanair weboldal karbantartás

News image

2012.05.16. Fontos: Ryanair weboldal karbantartás Figyelem! A május 18-20-diaki hétvégén a Ryanair légitársaság karbantartást végez a weboldalán! Ez fontos információ mindazoknak, ...

Siam Park új csúszda

News image

2012.05.10  Siam Park - új, fantasztikus attrakciók! A tenerifei Siam Park újdonságokkal várja 2012-ben a látogatóit! Az idei évet egy meglepetés VIP ...

Tenerife afrikai utcai árusok

News image

2012.04.22. Tenerife utcai, afrikai árusok Ha valaki nyaralt már Tenerifén, tapasztalhatta, hogy egész nagy számú fekete bőrű közösség él a szigeten. A ...

-
+
5

Tenerife látnivalók - Puerto de la Cruz

Tenerife látnivalók - Puerto de la CruzTenerife északi partja a sziget leglátványosabb része. Igaz az időjárás sokkal csapadékosabb a déli területekhez képest , cserébe dús a növényzet, és olyan szubtrópusi növények nőnek itt, mint a banán és a narancs.  A térség központja Puerto de la Cruz, mely az Orotava völgyében, 4 km-re la Orotava óvárosától terül el. Az északi part legfontosabb kikötőjévé vált, amikor Garachico  városát elpusztította  a vulkáni tevékenység. Mivel azonban itt nagyon erős az Atlanti-óceán hullámzása és a védett öblök hiányoznak, így hamarosan elveszítette jelentőségét hajózási szempontból, az üzleti központ Sanza Cruz de Tenerife lett.

Puerto de la Cruz-ba látogatva érdemes az utcákon barangolni. Az öreg part, a pálmafákkal szegélyezett utcahálózat, a szűk kis utcácskák, terek és lépcsők sokasága elvarázsolja az idelátogatókat, igazi Kanári-szigeteki atmoszférát teremtenek.Puerto de la Cruz-tól nyugatra terül el a jólismert bortermelő vidék, Icod de los Vinos, mely híres a több,mint 1000 éves sárkányfájáról.

Puerto de la Cruz
legforgalmasabb tere a Plaza de Charco de los Camarones, nevét lagunájáról kapta, ami sajnos mostanra kiszáradt. A téren kellemes árnyékot nyújtanak a hatalmas indiai babérok ás pálmafák. Elhagyva a helyet egy 19. századi palotához érünk, a Museo Arqueológoci-hoz. Itt egy kisebb kiállítást nézhetünk meg a régi időkből származó eszközökből. Kelet felé haladva pedig elérünk egy másik, sokkal békésebb térhez, a Plaza de la Iglesia-hoz.

Puerto de la Cruz legfontosabbnak tartott látnivalói:


Tenerife látnivalók - Puerto de la CruzPlaya Jardín: Mesterségesen kialakított strand szuper trópikus kertben, szobrokkal díszitve.

Jardín Botanico: A hivatalos neve La Orotava Akklimatizációs Kert, mely 2,5 hektáron terül el.1788-ban Spanyolország királya alapította, azért, hogy a világ számos országából hozatott trópusi növényeket Spanyolországba való továbbszállításuk előtt itt szoktassák az idegen klímához. A kert Tenerife egyik fő látványosságává vált, 4000-nél több növényt láthatunk itt, köztük a masszív 200 éves dél-amerikai gumifát, orchideákat és más egzotikus növényeket.

Loro Park:  (Papagáj park) A város nyugati szélén található, eredetileg különböző papagájfajoknak adott otthont. Mára a park kibővült, delfinárium, cápa alagút, flamingó medence, denevér kolónia, majom ház, thai falu és pingvinház teszi a Kanári-szigetek legnépszerűbb turista látványosságává.

Tenerife látnivalók - Puerto de la CruzBananera el Guanche (Banán ültetvény): Működő banán ültetvény.A látogatók a kijelölt útvonalon végigsétálhatnak az ültetvényen. Nem csak banánt,hanem más egzotikus gyümölcsöt is termesztenek, mangót,ananászt, papaját, grapefruitot, licsit és gránátalmát. A belépődíj tartalmazza a banán fogyasztást és a helyi banán likőr kóstolását.

Lago Martinez (Martinez tó): tengervízzel feltöltött mesterséges tó. Egyike a legjobban kedvelt mesterséges strandoknak. Híven tükrözi a Kanári-szigetek építészetét eredeti szobrokkal és kertészeti elemekkel. 27.000 m3  tengervizet tartalmaz. A Martianez-tó mellett található a Martianez strand, a szörfözők paradicsoma.

La Orotava: A város egyik legszebb példája a spanyol gyarmati építészetnek, melyet a gazdagon faragott erkélyek és árnyas, virággal teli udvarok jellemeznek.Templomok, kolostorok, múzeumok ismertetnek meg Tenerife történelmével.Érdemes idelátogatni május végén az Úrnapja Fesztiválra.Vulkáni homokot és virágokat használnak dekorációként, a virágokat a járdán szórják szét.

Tenerife látnivalók - Puerto de la Cruz

 Tenerife látnivalók - Puerto de la Cruz

Tenerife látnivalók - Puerto de la Cruz Tenerife látnivalók - Puerto de la Cruz

Tenerife látnivalók - Puerto de la Cruz

 

Akciós szállás Tenerife-n! Csak 149 Euro/család 8 nap / 7éjszaka. Ne hagyja ki! Tenerife lastminute

Jelentkezés itt

 

 

Oldal elejére

Ingyenes hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és töltse le az ingyenes 143 oldalas elektronikus könyvet, és tájékozódjon újdonságainkról, akciós repülőjegyekről!