Tenerife friss hírek

Blue Flag díj tenerifei strandoknak

News image

2012.07.06. Idén 45 "Kék zászló"-t osztottak ki a Kanári-szigeteken 2012-ben 45 db kanári-szigeteki strand kapta meg az igen rangos "Kék zászló" ...

Fast and Furious 6. - Tenerifén forgatjá

News image

2012.07.04. Fast and Furious 6. - Tenerifén forgatják Készül a nagy sikerű akciófilm - Halálos Iramban - hatodik része. Ezt az ...

Fontos: Ryanair weboldal karbantartás

News image

2012.05.16. Fontos: Ryanair weboldal karbantartás Figyelem! A május 18-20-diaki hétvégén a Ryanair légitársaság karbantartást végez a weboldalán! Ez fontos információ mindazoknak, ...

Siam Park új csúszda

News image

2012.05.10  Siam Park - új, fantasztikus attrakciók! A tenerifei Siam Park újdonságokkal várja 2012-ben a látogatóit! Az idei évet egy meglepetés VIP ...

Tenerife afrikai utcai árusok

News image

2012.04.22. Tenerife utcai, afrikai árusok Ha valaki nyaralt már Tenerifén, tapasztalhatta, hogy egész nagy számú fekete bőrű közösség él a szigeten. A ...

-
+
5

Óceán átkenuzás - indulás

2011.12.03.

Szurkoljon a free-tenerife csapatával együtt Rakonczay Gábornak, aki a világon elsőként és egyedül kenuzza át az Atlanti-óceánt! Kövesse nyomon oldalunkon Rakonczay Gábor izgalmas és embert próbáló kalandját!

Büszkék vagyunk, hogy mi is szponzorálhatjuk Őt!

Ki is Rakonczay Gábor?

Rakonczay Gábor már 26 évesen átevezte az Atlanti-óceánt párjával, Viktóriával (Viki akkor 23 éves volt). 51 napos kitartó evezés után vegyes párosként világrekordot döntöttek. Teljesítményükért a National Geographic Adventure az év kalandja díjat nekik ítélte, illetve Londonban megkapták a Guinness World Records kitüntetést is. A Rakonczay házaspár itt nem állt meg, azóta már több ezer tengeri mérföldet hajózott, és több mint 10.000 embernek tartott előadást motivációról, kitartásról, célmegvalósításról.

2011. december 19-jén Rakonczay Gábor újból nekivág az Atlanti-óceánnak, ezúttal azonban egyedül ül kenuba. Először a Kanári-szigetekig evez, majd onnan indul pár nap pihenő után a nagy útra. Felesége - Viki - itthonról, a szárazföldről fog megadni minden segítséget, amit csak lehet, illetve tájékoztat minden érdeklődőt a történésekről.

A free-tenerife csapata folyamatosan nyomon kíséri majd Gábor útját, tájékoztatjuk olvasóinkat a legfrissebb eseményekről, illetve, hogy épp merre jár Rakonczay Gábor.

Óceán átkenuzás útvonal

Néhány fontosabb információ az Óceán átkenuzással kapcsolatban:

  • Gábor kenuját maga Fa Nándor tervezte.
  • a hajó hossza 7,5 méter
  • legnagyobb szélessége 1,2 méter.
  • Útvonal: Portugália - Kanári-szigetek - Karib-szigetek (Antigua)
  • Az út tehát 2 szakaszból áll.
  • Az első szakasz a Kanári-szigetekig tart, 1600 km, az átkelés pedig kb. 20 napig tart.
  • A második szakasz a tényleges óceán átkelés, 5200 km, átkenuzás kb. 80 nap.

Rakonczay Gábor időbeosztása az út alatt: a terv az, hogy az egész út alatt napi 14-16 órát fog kenuzni, alvásra napi 4-6 óra jut, az is több részletben.

Mennyire veszélyes az út?

Rakonczay Gábor rutinos tengerjáró. A hajós és a hajója a lehető legjobban fel lesz készítve. Egy ilyen úton a megoldandó feladatok nagy részét a természet produkálja. Gábor tudja, hogy kell egy felmerülő problémát higgadtan, precízen, gyorsan kezelni, így a veszély, mint olyan, meglehetősen minimalizálható.

Rövidesen újra jelentkezünk friss hírekkel és érdekességekkel Rakonczay Gábor óceán átkenuzásával kapcsolatban! Olvasson minket, és drukkoljon velünk együtt Gábornak!

 

 

Nyaraljon egy hétig kedvezményesen Tenerife szigetén! A Kanári Szigetek legszebbikén. Csak 149 euro / 8 nap / éjszaka / család.

Ezt kár lenne kihagyni! Jelentkezzen MOST!

 

 

Jelentkezés

 

Oldal elejére