Tenerife friss hírek

Blue Flag díj tenerifei strandoknak

News image

2012.07.06. Idén 45 "Kék zászló"-t osztottak ki a Kanári-szigeteken 2012-ben 45 db kanári-szigeteki strand kapta meg az igen rangos "Kék zászló" ...

Fast and Furious 6. - Tenerifén forgatjá

News image

2012.07.04. Fast and Furious 6. - Tenerifén forgatják Készül a nagy sikerű akciófilm - Halálos Iramban - hatodik része. Ezt az ...

Fontos: Ryanair weboldal karbantartás

News image

2012.05.16. Fontos: Ryanair weboldal karbantartás Figyelem! A május 18-20-diaki hétvégén a Ryanair légitársaság karbantartást végez a weboldalán! Ez fontos információ mindazoknak, ...

Siam Park új csúszda

News image

2012.05.10  Siam Park - új, fantasztikus attrakciók! A tenerifei Siam Park újdonságokkal várja 2012-ben a látogatóit! Az idei évet egy meglepetés VIP ...

Tenerife afrikai utcai árusok

News image

2012.04.22. Tenerife utcai, afrikai árusok Ha valaki nyaralt már Tenerifén, tapasztalhatta, hogy egész nagy számú fekete bőrű közösség él a szigeten. A ...

-
+
5

Tenerife látnivalók - Garachico

 

Tenerife látnivalók - Garachico

Garachico városa történelmi épületeivel igazi kis ékszerdoboz. Egy félszigeten, egészen pontosan egy tengerbe befolyó vulkáni földnyelven létesült, Tenerife észak-nyugati részén. Sok évig az északi part fő kereskedelmi kikötője volt, innen vitték a bort és a cukrot az Új Világba. 1706-ban a közeli Negro Vulkán kitörése elpusztította Garachico nagy részét. 

A város bizarr tengerpartját a láva és óceán találkozása alakította ki. A hajózás itt igen veszélyes a vulkáni zátonyok miatt. Az óceánnal találkozó láva ugyanakkor több, lapos medencét is képezett, melyekbe dagálykor befolyik, apálykor pedig megreked a tengervíz.

 Tenerife látnivalók - Garachico

 

 A középkori épületekből csak a Szent Mihály erőd vészelte át a pusztulást. Fekete lávakőből épült, és a kalózok támadása ellen védte a kikötőt. Ma az épületben ásványok, és kövek gyűjteményét tekinthetjük meg.

A Plaza Glorieta de San Francisco a város főtere. Számos épület áll itt, melyek a régi korokat idézik meg.

A várostól 1 km-re hatalmas fekete szikla monolit, a Roque del Garachico emelkedik ki az óceánból. Télen Garachicot erős atlanti szelek ostorozzák. A hatalmas hullámok igen látványosak.

A főút délnyugat felé vezet lefelé a száraz délnyugati partra. Az úton haladva El Tanque településre érünk , mely Teve központjáról ismert. A látogatók arab ruhába öltözhetnek és részt vehetnek egy teve szafarin, pihenésként pedig teázhatnak egy valódi beduin sátorban.

Tenerife látnivalók - Garachico

 

A kisebbik út a sziget északnyugati csücskébe vezet. Ez a vidék úgy ismert, mint a Teno Massif,  Tenerife legelérhetetlenebb és legritkábban lakott része.

A Garachicoból északra tartó út a Montana de Taco víztározóhoz visz, mely a legnagyobb a szigeten, és egy vulkáni kráterben húzódik meg.       

A Punta de Teno vulkáni hegycsúcs csupán 11 km-re található innen, jellegzetes világítótorony áll rajta, és híres naplementéjéről.  
 

 

 

 

Tenerife látnivalók - Garachico

 

 

 

Tenerife látnivalók - Garachico

 

Tenerife szállás szinte INGYEN!  Tenerife szállás 8 nap / 7 éjszaka csak 149 euro  az egész család számára!

Jelentkezés itt

 

 

Oldal elejére

Ingyenes hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és töltse le az ingyenes 143 oldalas elektronikus könyvet, és tájékozódjon újdonságainkról, akciós repülőjegyekről!